Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
jzMXUc7F2F4EzaTXMW9U7YVXHKoTxJ8UwHfQIF8PJVS8

Továbbtanulás külföldön: Tanulj Kanadában

Külföldi tanulmányok Kanadában: az IEC több, mint 10 színvonalas egyetem részképzésére valamint teljes felsőoktatású alap és mesterképzéseire közvetíti a hallgatókat ingyenesen.

Canada Specialist IEC

Oktatási rendszer

Főváros: Kanada
Népesség: 34.000.000
Terület: 10.000.000 km²
Pénznem: Kanadischer Dollar
Árfolyam: 1 CAD = 0.6777 EUR (Kelt: 23.08.2019)
Hivatalos nyelv: angol, francia
Szorgalmi időszak: szeptember, január

Információ a célországról

Az érintetlen temrészettől a nyüzsgő nagy városokig minden megtalálható, mely Kanada sokoldalúságát mutatja meg. Az ország hatalmas kiterjedésének ellenére az országot mindössze csak 34 millióan lakják. A lakott területen kívül, már csak a vad és érintetlen természet nyúlik el, mely felülmúlja eddig elképzeláseinket Kanadáról. A természeti csodák mellett természetesen a nyüzsgő városok is megtalálhatóak, melyek a déli metropolisz régióban található.

Kozmopolita, tiszta és biztonságos. Ez a három jellemző egyszerre elmondhatü mind a kisebb mind a nagyon kanadai városokra egyaránt. A természet és a nagyvárosok pezsgése kivételes atmoszférát nyújt azoknak, akik Kanadát választják tanulmányaik színhelyéül. Az előbb felsorolt jellemzők mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a kanadai városok világszerte a legélhetőbb városok közé tartoznak.

A felvételi követelmények és a tandíj mértéke változó, hiszen az egyes provinciák határozzák meg az oktatásüggyel kapcsolatos irányelveket. A kanadai egyetemek széleskörű, innovatív és sokrétű kurzusokat kínálnak. Az egyetemek alap, -mester és doktori képzést kínálnak, mely egyenértékű az amerikai egyetemek képzéseivel. 

A kiemelkedő tanulmányi lehetőségek mellett, továbbá a hallgatóknak arra is lehetőségük van, hogy az angol mellett francia nyelvtudásukat is tökéletesítsék. Mindkét nyelv része a mindennapoknak, sőt egyes egyetemek nyelvi kurzusokat is biztosítanak a fejlődés érdekében. Québec után, ahol francia az egyedüli hivatalos nyelv, Ontarióban él a második legnagyobb francia népesség. Kanada multikulturális lakossága büszke bevándorlóinak csoportjából meríti ihletét. Ennek köszönhetően nemzetközi diákok ezrei döntenek úgy, hogy kanadában folytatják tanulmányaikat, hiszen meleg fogadtatásban részesülnek. 

Szemeszterenkénti költségek: A tandíjak intézménytől és programtól függően változhatnak. Tandíjat illetően körülbelül 3.000-6.000  euróval kell számolni. Megélhetési költségek pedig szintén, 3.000-6.000 EUR között mozognak szemeszterenként. További információk az egyes egyetemek profiljában található. Szemeszter kezdés: September és Január.

Kanadában két hivatalos nyelv van: Angol és Francia. Az IEC kizárólag csak angol nyelvű oktatási intézményekkel áll partnerségben. Ettől függetlenül egyes egyetemek mindkét nyelven ajánlanak kurzusokat. A francia nyelvet nem kell folyékonyan beszélni. A felvételi követelmények egyik alapja a nemezetközi, TOEFL és IELTS nyelvvizsga.

Felsőoktatási intézmények típusai

Az oktatás nagyon fontos helyen szerepel Kanadában, ennek köszönhetően a kormány támogatásban részesíti ezen szektort. Az allám támogatása így folyamatosan biztosítja a magas szinttű oktatási szintet független attól, milyen oktatási intézményről vagy fakultációról van szó. A kanadai egyetemek mind kiemelkedő helyen szerepelnek az egyetemi ranglistákon.

Betegbiztosítás

A hallgatók igénybe vehetik a kanadai egészségügyi biztosítást, amennyiben tartózkodásuk meghaladja  a 3 hónapot.

Szerző: Hilka Leicht