Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
Ckawp_Wc7UEn8cYSkyTU-YsEi81-2IJ5o

Továbbtanulás külföldön: Tanulj Nagy-Britanniában

Az IEC segítségével Nagy-Britannia legjobb egyetemeire jelentkezhetsz!

Oktatási rendszer

Főváros: London
Népesség: 61.000.000
Terület: 244.820 km²
Időzóna: UTC 0 ig
Pénznem: Britisches Pfund
Árfolyam: 1 GBP = 1.1156 EUR (Kelt: 19.06.2019)
Hivatalos nyelv: angol
Szorgalmi időszak: szeptember, január

Információ a célországról

Az Egyesült Királyság részei Anglia, Skócia, Wales és Észak- Írország. Az Egyesült Királyság minden részének meg van a saját karaktere, történelme, kultúrája, regionális nyelve és kormányzati szervei is. Az angolszász és a kelta kultúra mélyen belevésődött az őskori építménybe, házakba. A változékony, szeles időjárás és a karakteres természeti képződményeknek köszönhetően érthető, hogy annyi történet, mítosz és mese származik a világ ezen részéről. Nagy-Britanniában a felsőoktatás hosszú múltra tekint vissza. Az IEC a legszínvonalasabb egyetemekkel ápolja a kapcsolatot és segít a hallgatóknak a világ legjobb egyetemén továbbtanulni. Sok hallgatót vonzanak a színvonalas Master of Laws (LL.M.) képzések.

A 20. század második felében az egykori gyarmatbirodalom hatása újra meghatározóvá vált. Az egykori brit gyarmat, India és a Karibi térség lakossága útnak indult és áttelepedett Angliába, megteremtve ezzel a modern, színes, brit kultúrát a szigetországban. A britek visszafogott jelleme és száraz humora tökéletes kiegészítője az ország gyors léptékben fejlődő gazdaságának és innovatív technológiai fejlődésének. London emellett a világ egyik legnagyobb üzleti fővárosává nőtte ki magát, melynek köszönhetően a külföldi tanulmányok eltöltése még élvezetesebb. A szemeszterek kezdete: szeptember/október. Néhány területen januárban és februárban is megkezdheted a külföldi felsőoktatási képzést.

Költségek: Az Európai Uniós tagállamok hallgatóinak kedvezményes tandíjat kell csak fizetni az államilag elismert egyetemeken. 2012 szeptemberétől kezdve egy szemeszter 4.500 GBP-be kerül, a megélhetési költségek pedig 5.000-7.000 GBP között mozognak, szintén szemeszterenként. További információkat a pontos tandíjak és megélhetési költségekről az egyes egyetemek profiljában találhatsz meg. Fontos, hogy az úgynevezett "tuition fee loan"-nak köszönhetően diákhitelt igényelhetsz az államtól, így miharabb nekikezdhetsz a várva várt külföldi tanulmányoknak.

Egészségügyi biztosítás: Az Európai Egészségbiztosítási Kártya (Kék kártya) fedezi az egészségügyi ellátást, emellett a diákok kívánságára további biztosítás kötése egyénileg is lehetséges.

Felsőoktatási intézmények típusai

Anglia történelme során mindig az élmezőnybe tartozott, ha gazdasági és technológiai újításról, fejlesztésről van szó. Ez a fejlettség megmutatkozik a felsőoktatási rendszerében is.

Azon hallgatók, akik Európában szeretnék megkezdeni egyetemi tanulmányaikat, Anglia rengeteg kíváló egyetemi képzései közül választhatnak. A legnagyobb előnye, hogy külföldi környezetben tanulsz, mégis közel lehetsz otthonodhoz. Emellett a jelentkezési elbírálás is kevésbé hosszadalmas és a tandíjak is kedvezőbbek.

A magyar egyetemi oktatáshoz hasonlóan az alapképzés három éves, míg a mesterképzés egy-két év alatt teljesítendő. Számos kiváló kutatóintézet várja továbbá a PhD hallgatókat Angliában. Ha meghoztuk a kedved és az Egyesült Királyságot választod külföldi tanulmányod célpontjául, vedd fel az IEC csapatával a kapcsolatot!

Szerző: Hilka Leicht