Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.
gClVtlzPuoAEnu9F6Y4WRYR5gfq1pumjQ

Továbbtanulás külföldön: Tanulj Spanyolországban

Az IEC partneregyetemeit Spanyolországban Barcelona és Murcia városában találhatod.

Oktatási rendszer

Főváros: Madrid
Népesség: 50.000.000
Terület: 504.645 km²
Időzóna: UTC 1 ig
Pénznem: Euro
Árfolyam: 1 EUR = 1 EUR (Kelt: 18.08.2019)
Hivatalos nyelv: spanyol
Szorgalmi időszak: szeptember, január

Információ a célországról

Részképzések külföldön: az egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpont Európában évek óta Spanyolország. Mi mélyíthetné jobban az országról szerzett ismereteidet, mint a külföldön való továbbtanulás? Az EU tagállamok polgárai számára nagyon egyszerű a felvételi folyamat Spanyolországba. A demokratikus állam változatos nyelvi és kulturális sokszínűséget tükröz. A római és a mór hódítók mély lenyomatot hagytak az ország történelmében. A katolicizmus elfásult gyökerei modern társadalmi-politikai változásokkal állíthatóak szembe. 

Nyelv és nemzetközi hozzáállás:
azon hallgatók, akik a meseszép Barcelonában, a katalán fővárosban szeretnének továbbtanulni három IEC partneregyetem közül választhatnak. Az 1,7 milliós lakosú város Madrid után a második legnagyobb lüktető és innovatív metropolisz Spanyolországban. Katalónia Spanyolroszág egyik legerősebb gazdasági régiója. A kikötőváros évente több, mint egy millió turistát csalogat, továbbá a nemzetközi lakosság aránza 16%. A nemzeti nyelv amióta véget ért a Franco-diktatúra, a katalán az autonóm Katalónia régiójában. A Katalán térségben a népesség nagyrésze természetesen beszéli a kasztíliai spanyol nyelvet is. A Spanyol olyan világnyelv, amelytől csak a kínait beszélik többen. Az ELISAVA valamint az Autonoma di Barcelona nemzetközi egyetemén angol nyelvű programokra is jelentkezhetnek a hallgatók, amely részképzésein az oktatás kizárólag angol nyelven folyik.

Művészet és kultúra: a kikötővárost a középkori hangulató óváros és a Eixample mellett a 19. századi városbővítésnek köszönhetően számos kortárs építészeti mű is jellemzi. A modernitás ikonja Antoni Gaudí olyan építészetí remekművel ajándékozta meg a várost, mint a Sagrada Familia. Olyan híres festők, mint Picasso, Dalí és Miró vetettek gyökeret a térségben. Ma Barcelona a divat egyik fővárosa, trendszetter és művészeti központ. A gazdag klub és kulturális élet mindenki számára tartogat meglepetést.

A város helyszíne varázslatos környezetben található. Sokan az irodai munkát azzal szakítják meg, hogy a tengerparton töltik ebédidejüket. A Montjuic-hegy 173 méter magas, és innen mesés kilátás nyílik a homokos tengerpart mellett az 1992-ben nyílt Olimpiai Parkra is.

Szemesterstart: Szeptember és Január

Tandíj költsége egy félévre: 1500 és 5000 EUR között határozható meg. A megélhetési költségek Spanyolországban egy félévben körülbelül 5000 és 6000 EUR között vannak.

Egészségbiztosítás: az uniós polgárok ingyenesen igényelhetik az Európai Egészségbiztosítási Kártyát (EHIC). Ajánlott kiegészítő biztosítást is kötni.

Szerző: Hilka Leicht