Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Továbbtanulás külföldön: Tanulj Svájcban

Magas hegységek, álomszép városok valamint egyszerű felvételi lehetőségek várják Svájcban azon nemzetközi hallgatókat, akik valamely Európai Uniós tagállamból érkeznek. Kérdezd csapatunkat

Oktatási rendszer

Főváros: Bern
Népesség: 8.000.000
Terület: 41.285 km²
Időzóna: UTC 1 ig
Pénznem: Schweizer Franken
Árfolyam: 1 CHF = 0.9213 EUR (Kelt: 18.08.2019)
Hivatalos nyelv: német, francia, olasz
Szorgalmi időszak: szeptember

Információ a célországról

Magas hegyek, nemzetközi hangulat: akinek Svájcra gondolva először az Alpok és a csokoládé jut eszébe jó helyen jár. Világszerte mindkettő nagy nemzetközi hírnévnek örvend. Svájc az részképzések tekintetében is népszerű tanulmányi célpont. Különösen magávalragadó: kis területű ország nagy szomszédországokkal, északon, nyugaton és délen is többnyelvűségének köszönhetően olyan mint egy mini EU, anélkül hogy igazi tagállam lenne. A svájciak kétharmada német anyanyelvű, viszont a nyelvjárás völgyenként változik. Ez a másik két nemzeti nyelv, a francia és az olasz esetében nem ennyire jellemző.

A szállodaipar legjobbja:
az IEC segítségével a hallagatók most a szálloda vezetés két kiemlekedő magán egyetemére is bekerülhetnek. Legyen szó külföldi félévről, teljes alap vagy mesterképzésről a Hospitality and Hotel Management képzések egyik legszínvonalasabb tanulmányi helyszíne kétségtelenül Svájc. Az országban a szállodavezetés a svájci precízitásnak és a varázslatos természeti adottságoknak köszönehtően évek óta virágzik. Európa egyik legelitebb helye, legyen szó a festői környezetben lévő sípályákról és tavakról, a francia Alpokról vagy az elegáns kantoni kisvárosokról a színvonal és kiszolgálás magas színvonalon történik. Aki külföldi félévét nívós, nemzetközi környezetben töltené Svájc a legmegfelelőbb választás, különösen az MBA programok szempontjából. Az IEC partneregyetemei, akik MBA képzést kínálnak Svjác legjobb egyetemei közé tartoznak és diplomázás után garantált álláslehetőséggel kecsegtetnek. A képzés nyelve angol, de a német és a francia nyelvtudásod is tökéletesítheted! 3 partneregyetemünkre jelentkezhetsz ha Svájcot választod külföldi tanulmányaid helyéül: a Les Roches International School of Hotel Management Bluche-ban, a European University of Switzerland Geneva-ban, a Glion Institute of Higher Education pedig Montreux-ban található.

Az ország politikai jellemzői: Bár Svájc az európai szomszédjaihoz hasonló ország, politikai rendszerét tekintve több ponton különbözik. Lenyűgöző az itt uralkodó demokrácia. Svájc kis ország, hivatalos főváros nélkül. A kormány székhelye Bern-ben található, amely kollektív kormányfő nélkül működik.

Betegbiztosítás: Az egészségügyi ellátás igénybevétele érdekében Svájcban is érvényes az európai kék egészségbiztosítási kártya. Ez a kártya minen EU-s országban használható, abban az esetben, ha a tartókozdási idő nem haladja meg a három évet.

Munkavállalás: Az EU-s országból érkező hallgatók vállalhatnak mukát a tanulmányi időre vonatkozólag.

Szemesterstart: Január/ Február valamint Július/ Augusztus (Hospitality Management esetén) továbbá Október, Január, Március.

Szerző: Hilka Leicht