Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Angliai egyetemi felvételi ügyintézés a UCAS rendszerén keresztül

Az IEC tanácsadói és ügyintézési szolgáltatása kibővült: irodánk két opciót is kínál az angliai továbbtanulás mellett döntő hallgatóknak.

Jelentkezz egyszerre akár öt brit egyetemre az IEC segítségével!
Jelentkezz egyszerre akár öt brit egyetemre az IEC segítségével!

Azoknak a diákoknak, akik partneregyetemeinkre szeretnének jelentkezni, tanácsadási és ügyintézési szolgáltatásunk  ingyenes. Azoknak a hallgatóknak is készséggel állunk rendelkezésére – UCAS-ügyintézési díj fejében -, akik nem a mi partneregyetemeink közül választanak intézményt.

Mi is az a UCAS?

A UCAS (Universities & Colleges Admissions Service) szolgáltatás teljeskörű ügyintézéssel segíti a hallgatók jelentkezését az általuk kiszemelt brit egyetemekre. A rendszeren keresztül legfeljebb 5 brit egyetemre adható be jelentkezés. A jelentkezési határidő az intézményekbe minden év január 15., kivéve az Oxford és Cambridge egyetemekre, ahol a határidő október 15.

Ahhoz, hogy elkezdhessük a jelentkezési folyamatot, az alábbi dokumentumokra és adatokra van szükségünk:

  • aláírt UCAS szerződés
  • az érettségi tárgyak felsorolása, ha már van, akkor érettségi jegyek eredményei
  • motivációs levél
  • a felvételiző diák egyik tanára által írott ajánlólevél
  • személyi igazolvány vagy útlevél fényképes oldalának másolata

Mit értünk ügyintézés alatt?

A felvételizni kívánó hallgatóktól beérkezett dokumentumok és adatok összességét az IEC munkatársai viszik fel a UCAS rendszerébe, melyen keresztül az adott egyetemekkel kommunikálunk. Az egyetemek válaszideje a kapott dokumentumokkal kapcsolatosan minimum 4-8 hét.

  • A UCAS-ügyintézési szolgáltatás részét képezi továbbá:
  • jelentkezési dokumentumok fordítása (az IEC partneregyetemeink által elfogadott fordítást készít, így nem szökséges külön hitelesítés)
  • motivációs levelek nyelvi és tartalmi ellenőrzése, tökéletesítése
  • tanácsadás az ajánlólevelekkel és a motivációs levelekkel kapcsolatban

Kedvet kaptál?

Ha nem tudod, hogyan fogj hozzá az áhított külföldi egyetemre való jelentkezéshez, lépj kapcsolatba tanácsadóinkkal, hogy segíthessünk neked eligazodni a felvételi ügyintézés útvesztőjében. Jól tudjuk, hogy az utolsó gimnáziumi vagy szakközépiskolai tanévben a sok teendő, szalagavatóra és vizsgákra való felkészülés mellett a diákoknak alig marad ideje a felvételi ügyintézésre. Ezért is szeretnénk segítségedre lenni ebben, hogy a sikeres tanévzárást mégsikeresebb külföldi tanévek követhessék!

Lépj velünk kapcsolatba!

Ha mégtöbbet szeretnél megtudni, akkor írj nekünk az info[at]ieconline.hu email címre, vagy gyere el a Study in the United Kingdom Day ingyenes előadásunkra, melyet szeptember 29-én tartunk a budapesti Danubius Hotel Gellértben! A rendezvényre rohamos tempóban fogynak a helyek, ezért azt javasoljuk, hogy regisztrálj minél előbb!

BREXIT

Sokan kételkedtek abban, hogy a 2017-ben kezdő diákok tandíjhitelt igényelhetnek, a brit kormány ezzel kapcsolatos közleményét az alábbiakban olvashatjátok: Az angol tandjíhitel és a Home/EU Tuition elérhető a 2017/18-ban kezdő EU-s diákok számára is!

Regisztráció

Szerző: