Die passende Universität für Ihr Auslandsstudium:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Egy szemeszternyi külföld: részképzések az IEC partneregyetemein

Partneregyetemeinken alap- és mesterképzések mellett részképzésekre is lehetőség van jelentkezni, mely sok előnyt rejthet magában. Az IEC "Tanulj külföldön részképzésen az IEC segítségével!" címmel ingyenes tájékoztató előadást tart budapesti irodájában november 23-án 17 órától, ahol mindent megtudhatsz erről a képzési formáról.

Tanulj külföldön a "Study Abroad" vagy a "free mover" programok keretében az IEC segítségével!
Tanulj külföldön a "Study Abroad" vagy a "free mover" programok keretében!

Egyes magyar egyetemek bilaterális megállapodás keretében hirdetnek részképzési lehetőséget, melynek következtében az egyetem hallgatója eltölthet egy vagy két félévet az iskola partneregyetemén. Az IEC segítségével a "free mover" program keretében vendéghallgatóként 105 partneregyetemünk bármelyikére jelentkezhetsz részképzésre, függetlenül attól, hogy jelenlegi egyetemed partnere-e az intézménynek vagy sem, így Nagy-Britanniában, Amerikában, Kanadában, Ausztráliában, Kínában és még sok más országban is tanulhatsz egy fél évig!

Miért a részképzést válasszam?

A részképzés azaz a “Study Abroad“ és a "free mover" program a legegyszerűbb formája a külföldi egyetemi tanulmányoknak. A szervezés egyszerű, a költségek pedig megfizethetőbbek a teljes képzésekhez képest. A választott külföldi egyetemen megszerzett kreditek elismertetése Magyarországon is lehetséges, de éppen ezért minél előbb javasolt a küldő illetve fogadó egyetemekkel való kapcsolatfelvétel a témát illetően, melyben az IEC örömmel segít neked.

Egy külföldi részképzés akkor jöhet szóba, ha be vagy iratkozva egy itthoni egyetemi félévre és teljesítettél minimum 2 itthoni félévet az adott egyetemen. Emellett az egyetem követelményei szerinti nyelvvizsgát is le kell tenned. A részképzés fogadó egyetemét érdemes aszerint is megválasztanod, hogy mely ország kultúrája, nyelve, történelme érdekel igazán, hiszen ez alatt a félév alatt rendkívül értékes tapasztalatokat szerezhetsz mind tanulás, mind pedig jövőbeni munkád szempontjából. Ha például szeretnéd angoltudásodat anyanyelvi környezetben fejleszteni, érdemes brit vagy amerikai partneregyetemeink részképzései között szemezgetned.

Regisztrálj ingyenes tájékoztatóelőadásunkra!

Szívesen eltöltenél egy félévet egy külföldi egyetemen, de nem tudod, hogyan tehetnéd ezt meg tanulmányaid megszakítása nélkül? A "Study Abroad" vagy a "free mover" programoknak köszönhetően megteheted ezt az IEC segítségével! Gyere el november 23-án budapesti irodánkba, ahol 17 órától ingyenes tájékoztatóelőadás keretében mutatjuk be neked az IEC partneregyetemein meghirdetett részképzéseket. Igyekszünk minden szükséges tudnivalóról tájékoztatni, de amennyiben az előadás után kérdések merülnének fel benned, szívesen megválaszoljuk azokat a prezentációt követően.

REGISZTRÁCIÓ

A legjobb hosszútávú befektetés a tudás. Ne bízd a véletlenre egyetemi jelentkezésed, az IEC csapata a külföldi felsőoktatás specialistája!

Szerző: