Die passende Universität für Ihr Auslandsstudium:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Gyakorlati képzés anyanyelvi környezetben a NAVITAS-szal!

A 2016-os PISA-teszt eredményei alapján jelentősen csökkent a magyar diákok tanulás iránti motivációja az elmúlt pár évben, mely arra enged következtetni, hogy a magasabb tanulmányi eredményeket elváró külföldi egyetemekre való jelentkezést többen számításba sem veszik továbbtanulásuk szempontjából, mondván, csekély a bekerülési esélyük. Az IEC-n keresztül azonban lehetséges kevésbé jó tanulmányi eredményekkel is felvételizni külföldi felsőoktatási intézmény szakjaira!

Angliai továbbtanuláson gondolkodsz? A NAVITAS képzését követően egyetemen folytathatod tanulmányaidat! Az IEC segíti jelentkezésed!
Angliai továbbtanuláson gondolkodsz? A NAVITAS képzését követően egyetemen folytathatod tanulmányaidat! Az IEC segíti jelentkezésed!

A 3 évente ismételt PISA-tesztet az OECD azzal a céllal hozta létre, hogy a legfontosabb készségeket, tehát a szövegértés, az alkalmazott matematikai, valamint az alkalmazott természettudományi műveltséget felmérje az egyes országok 15 éves tanulói körében. Ezzel nem csak a tesztben részt vevő országok oktatási rendszerének hatékonyságát tudják megállapítani, de azt is, hogy a diákok mennyire eredményesen képesek felhasználniaz iskolai tanulmányaik során szerzett tudásukat a való életbeli problémák megoldására. Magyarország teljesítménye az elmúlt években látványosan romlott, mely szükségessé teszi a magyar oktatási rendszer újragondolását. Azonban még egy megreformált oktatási rendszer sem áll meg a lábán idegen -leginkább angol - nyelvi környezetben szerzett gyakorlati tapasztalat biztosítása nélkül. Erre jelenthet megoldást egy külföldi egyetemen vagy főiskolán töltött félév vagy teljes alap- vagy mesterképzés.

A PISA-teszt eredményei azt mutatják, hogy a magyar diákok számottevő része veszített motiváltságából, emellett csupán 15%-uk tervez tudományos karriert, ezáltal a diákok többsége nagyvalószínűséggel alapból elvetné a külföldi továbbtanulás lehetőségét a magas felvételi követelmények tükrében. A legtöbb külföldi főiskola azonban elhivatott az egyes készségek fejlesztése mellett, ezért indítanak olyan képzéseket, melyek során felfejlesztik hallgatóik nyelv- és szakmabeli tudását, hogy gond nélkül folytathassa tanulmányait az adott szakon. Egyes fősikolák e képzés keretében azt is biztosítják, hogy intézményükben kezdő diákjaik tanulmányaikat egyetemen fejezhessék be. Ilyen intézmény például az IEC partneregyeteme, a Cambridge Ruskin International College, melyre mostmár az IEC segítségével is jelentkezhetsz!

Brit főiskolából egyetemre a Navitas-szal

A nemzetközi és EU-s hallgatók számára talán a legnagyobb kihívást egy külföldi egyetemre való jelentkezés során a követelményként megjelölt nemzetközi nyelvvizsga letétele jelenti. Ettől azonban eltekint a partnerintézményünk, a Navitas oktatási ügynökség. A Navitas partnerségben áll több főiskolával, többekközt a Cambridge Ruskin International College-al és a London Brunel International College is. Sőt, mi több, amennyiben már rendelkezel IELTS-el, de eredményed nem éri el a kinézett egyetem minimum pontkövetelményeit, a CRIC-re még mindig jelentkezhetsz, hiszen már 4.0-ás összpontszámmal (vagy azzal egyenértékű más nyelvvizsgával) fogadnak diákokat!

1 félév nyelvi képzés + 1 félév szakra való felkészítés, ez a 1+1 Foundation Course

A brit főiskolák tisztában van azzal, hogy a nem angol anyanyelvű diákok hátránnyal indulnak brit társaikhoz képest, hiszen nekik plusz erőfeszítést jelent a 100%-ban angol nyelven való kommunikációra való átállás. A Navitas ezért is hozta létre a 1+1 Foundation kurzusokat, melyek keretében egy szemeszter angol nyelvi továbbképzést és egy szemeszter akadémiai felkészítést kapnak az EU-s és nemzetközi diákok, hogy főiskolai képzésüket már magabiztos angoltudással kezdhessék meg. A felkészítő képzések Cambridge-ben, az Anglia Ruskin University kampuszán zajlanak, mely lehetővé teszi a diákoknak, hogy az egyetem minden létesítményét szabadon használják, mivel az egyetem saját hallgatóinak tekinti a CRIC diákjait. A CRIC Foundation képzéseire a felvételi követelmény egy minimum 4-es átlagú középiskolai érettségi, amennyiben rögtön a 2. félévtől szeretnéd megkezdeni tanulmányaidat. A 1+1 Foundation kurzusokra való felvételit az egyetem belső nyelvvizsgája képezi, melyet akár az IEC budapesti irodájában is megírhatsz!

Pathway kurzust követően alapképzés

Habár a felkészítő kurzus alapvetően 2 félév, ez lecsökkenthető 1 félévre is jobb nyelvtudás tükrében. Amennyiben minimum 5.5 összpontszámos IELTS eredménnyel rendelkezel, tanulmányaidat egyből a 2. félévvel kezdheted. Ezt a félévet már a 3 éves egyetemi alapképzés első féléve követi, melyre nincsen külöm felvételi, külön eljárás nélkül kezdheted azt meg, majd tanulmányaidat egy angol egyetemi alapképzéses diplomával zárhatod. Felvételi követelményként egy 2-es átlagú érettségi bizonyítványt szabnak meg. A Foundation semeszter tandíja 7.500 GBP, az azt követő egyetemi alapképzés első éve 9.000 GBP, melyre felvehető az angol diákhitel.

Főiskolából egyetemi mesterképzésre: Pre-Masters

A CRIC mesterképzésre felkészítő kurzusokat is indít számos szakon, folyamatosan bővülő kurzuskínálatában mostmár a Clinical Psychology MSc, Applied Bisocience MSc, számos mérnöki és művész mesterképzés is szerepel. A képzés keretében 1 szemeszter akadémiai fekészítést követően a hallgató második félévét már a választott egyetemi mesterképzésen folytathatja! A Pre-Masters képzéseket 1 szemeszter alatt lehet elvégezni, szeptemberben, januárban és júniusban indulnak kurzusok. A felvételi követelmény része egy az egyetem által elismert alapképzéses diploma. A Pre-Masters képzés tandíja EU-s hallgatóknak 3.500 GBP/félév, melyre felvehető az angol tandíjhitel.

Szeretnél jelentkezni a NAVITAS képzéseire?

2017. május 20-án 3 másik brit partneregyetemünk mellett a Study in the UK Day-en az IEC partnerszervezeteként részt vesz a NAVITAS képviselője is, így akár egyenesen neki is felteheted kérdéseidet az általuk kínált képzésekkel kapcsolatban! Gyere el és tájékozódj továbbtanulási lehetőségeidről Te is! A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ

Szerző: