Die passende Universität für Ihr Auslandsstudium:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Konzultációs időpontok decemberben is az IEC-nél!

Szeretnél személyreszabott, aktuális tanácsokat kapni külföldi továbbtanulásodról, de el vagy havazva a sok teendő miatt? Budapesti irodánk decemberben és a két ünnep között is nyitva tart, így lehetőséget biztosítunk minden érdeklődőnek egy ingyenes személyes konzultációs időpontra, egy előre egyeztetett időpontban. Ne feledd: a 2017 őszén induló alapképzések jelentkezési határideje 2017. január 15., a mesterképzésekre pedig 2107. január 15-től folyamatos a jelentkezés.

Az IEC budapesti irodája a két ünnep között is nyitvatart! Gyere el egy előre egyezetett konzultációs időpontra!
Az IEC budapesti irodája a két ünnep között is nyitvatart! Gyere el egy előre egyezetett konzultációs időpontra!

Jelentkezéshez szükséges dokumentumok

Külföldi egyetem alapképzésére való jelentkezéshez az alábbi dokumentumok leadása szükséges:

  1. IEC Jelentkezési lap
  2. UCAS megbízási szerződés (csak azoknak, akik Nagy-Britanniába jelentkeznek alapképzésre)
  3. A külföldi egyetem jelentkezési lapja; Letölthető az egyetem bemutatkozó oldaláról (PDF)
  4. Bizonyítványok: iskolai (érettségi vagy évvégi bizonyítványok) és egyetemi bizonyítványok (index) hitelesített angol nyelvű másolatai
  5. Nyelvvizsga: Általában TOEFL, IELTS vagy egyéb nyelvvizsgák
  6. Önéletrajz
  7. Motivációs levél és ajánló levél
  8. Financial Statement/banki számlakivonat (csak USA-ban jelentkezés esetén szükséges): A tanulmányi vízumhoz szükséges egy banki igazolás (számlakivonat) vagy kezességi nyilatkozat, amely alátámasztja, hogy elég fedezet áll rendelkezésére tanulmányaid megkezdéséhez.  
  9. Útlevél másolata  (fényképes oldal; Malajzia: Minden oldal másolata)

Jelentkezésedet abban az esetben is el tudjuk indítani, amennyiben a határidőig nem áll rendelkezésedre nemzetközi nyelvvizsgabizonyítvány vagy érettségi bizonyítvány. Ezt a két dokumentumot utólag is le tudod adni nekünk, melyeknek pótlása július végéig lehetséges. Akkor is le tudjuk bonyolítani jelentkezésed ügyintézési díj ellenében, ha olyan egyetem szakára is szeretnél jelentkezni, amely nem partneregyetemünk. Érdeklődj emailben!

Felvételi vizsgalehetőségek

A walesi Aberystwyth University felvételi vizsgalehetőséget hirdetett meg 2017. január 31-re az IEC budapesti irodájában, melynek keretében sikeres vizsga esetén garantált megajánlott helyet és 1.000-2.000 GBP-s ösztöndíjat nyerhetsz. A vizsgára való jelentkezés határideje: 2016. december 15.

A Coventry University 2017. január 17-én belső nyelvvizsgalehetőséget biztosít Budapesten. Sikeres vizsga esetén lehetőséged van rá, hogy az IELTS-vizsga letétele nélkül jelentkezhess az egyetem valamely 2017 őszén induló alapképzésére. A vizsgára való jelentekzés határideje: 2017. január 7.

Menj biztosra: jelentkezz időben!

Ha a listán szereplő összes dokumentum rendelkezésedre áll, nincs más hátra, mint elküldeni vagy behozni azokat budapesti irodánkba. Ha még kétségeid, kérdéseid vannak külföldi továbbtanulásoddal kapcsolatban, vagy még nem vagy biztos benne, pontosan melyik szakot válaszd, egyeztess személyes konzultációs időpontot IEC Tanácsadóddal az info[at]ieconline.hu email címen vagy hívd irodánkat a +36 1 501 2049-es telefonszámon hétköznap délelőtt 10 és este 18 óra között, hogy a számodra legelőnyösebb szakra adhasd le jelentkezésed!

JELENTKEZÉS

Szerző: