Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Tanulj Angliában: Élmények és jótanácsok diákoktól diákoknak

Úgy gondoljuk, úgy a leghitelesebb külföldi továbbtanulásról tájékoztatni Titeket, ha már külföldön tanuló hallgatók tapasztalatait is hallhatjátok. Az IEC segítségével jelentkezett és jelenleg is brit egyetemeken tanuló diákjainkat kérdeztük a kijutásról, az egyetemről és mindennapjaikról.

Az IEC-n keresztül jelentkezett diákok élménybeszámolóiról bővebben az Élménybeszámolók menüpontban olvashatsz
Az IEC-n keresztül jelentkezett diákok élménybeszámolóiról bővebben az Élménybeszámolók menüpontban olvashatsz!

Összességében elmondható, hogy a brit egyetemek alap- és mesterképzésein egy félévben 2-3, azaz a magyar egyetemekhez képest jelentősen kevesebb tárgyat kell felvenni, ezáltal a vizsgaidőszak is jóval kevesebb vizsgát tartalmaz. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy kevésbé vennék komolyan az oktatást és az órákra való felkészülést. Diákjaink leveleiből sorra kitűnik, hogy az egyetemi tanárok minden erejükkel azon vannak, hogy élménygazdaggá és élvezetessé tegyék az órákat. Az év végi eredménybe az órai aktivitás, a beadandók és az otthoni munka egyaránt beleszámít, így leginkább órán kívül kell beosztanod tanulási idődet.

"Az egyetem segítői kint vártak a reptéren, egyből megtaláltuk őket és kis időn belül át is hoztak Winchesterbe. [...] Nagyon jól megszerveztek mindent. Úgy vártak minket, mintha évek óta jó barátok lennénk; nagyon jó kezdet volt." Lénárt Milán, elsőéves alapszakos hallgató, University of Winchester

Az egyetemeken a gólyák és különösen a nemzetközi hallgatók segítése és beilleszkedése érdekében számtalan programot szerveznek, illetve a student helper-ek mindig szívesen segítenek eligazodni a kampuszon és azon kívül is. Több diákunk is jelezte, hogy már a repülőtéren fogadták őket érkezéskor, kiiktatva ezzel a kezdeti odajutási nehézségeket és a stresszt. Az első félév elején ismerkedős programokra és kirándulásokra invitálják a gólyákat, hogy minél hamarabb az egyetemi diákélet aktív részesei lehessenek. Szintén nagyon elterjedtek a különféle society-k, melyekbe szabadon csatlakozhatsz, rengeteg érdeklődési kör közül választhatsz, függetlenül attól, hogy mely egyetemet választod.

"Sokkal könnyebb dolgom van, mint amire számítottam. Még a tanárok is azt mondták, hogy az első évet csak élvezzük, aztán jöhet a kemény munka. [...] 3 hétig tartott, mire elkezdtem dolgozni, ami elfér a tanulmányok mellett, és bőven meg tudok élni belőle, de mindenképpen kell egy tőke, amivel az ember kimegy és elkezd külföldön dolgozni." Fejes Fanni, elsőéves alapszakos hallgató, University of South Wales

A legtöbb egyetemen gyakoriak a nemzetközi hallgatók, így számtalan diáktársadnak lesz ugyanolyan új élmény egy idegen országban tanulni, mint Neked. Általában azt javasoljuk jelentkezőinknek, hogy, ha tehetik, csak második félévükben kezdjenek el dolgozni. Ellenben, ha úgy érzed, hogy 3-4 hét után magabiztosan tudsz gazdálkodni az időddel, a kampuszon és akár kampuszon kívül is tárt karokkal várják a diákokat olyan részmunkaidős állásokba, mint barista, pincér, pénztáros és hasonló könnyű fizikai munkák. EU-s diákként részmunkaidőben heti 20 órát dolgozhatsz, melyből kényelmesen fedezheted megélhetési költségeidet. Ezt több, jelenleg brit egyetemen tanuló diákunk is alátámasztotta élménybeszámolójában, melyet az Élménybeszámolók menüpontban elolvashattok.

Tanulj Te is brit vagy más külföldi egyetemen!

Ha a jelenleg kint tanuló diákok tapasztalatai meghozták kedved brit vagy akár más országban lévő partneregyetemeinkhez, vedd fel a kapcsolatot IEC Tanácsadóinkkal, hogy segíthessünk a neked legmegfelelőbb egyetem és alap- mester-, vagy részképzés kiválasztásában! Légy Te is részese ennek a kalandnak, fejleszd nyelvtudásod anyanyelvi környezetben és gazdagodj életre szóló tapasztalatokkal! Keress minket a +36 1 501 2049-es telefonszámon vagy az [email protected] email címen, hogy megválaszolhassuk kérdéseidet és személyes konzultációs időpontot egyeztethessünk!

Figyelem:
a jelentkezési határidő 2017 őszén induló alapszakokra 2017. január 15., így amennyiben a 2017-es tanévben szeretnéd megkezdeni külföldi tanulmányaidat, mihamarább jelentkezz személyes konzultációs időpont egyeztetésére, hogy még időben elindíthassuk jelentkezésedet!

JELENTKEZÉS

Szerző: