Találd meg velünk a számodra legmegfelelőbb továbbtanulási úticélt!:
Egyetemek keresése
1.
2.
3.

Tanulj Nagy-Britanniában 2017-től: A Brexit ellenére a magyar hallgatók továbbra is kedvező feltételekkel jelentkezhetnek brit egyetemekre

Az angol tandjíhitel elérhető a 2017/18-ban kezdő EU-s diákok számára is! A brit kormány a mai napon (2016. október 11.) megerősítette, hogy az EU-ból érkező hallgatók továbbra is jogosultak minden támogatásra, ha 2017/2018-as tanévben kezdik meg egyetemi tanulmányaikat Nagy-Britanniában. Jelentkezhetnek a tandíj hitelre és kedvező, csökkentett tandíjra is. Fontos: ez érvényes az egész képzés idejére! Az információt az IEC csapata elősőként közli a magyar hallgatókkal.

Tanulj Angliában: Ingyenes tanácsadás és felvételi 2017-re

Tanulj Nagy-Britanniában: Maradnak a kedvező feltételek a hallgatóknak
A Brexit nem befolyásolja a 2017-2018-ban jelentkező hallgatók tandíjhitel igénylését.

 

Szeretnél Nagy-Britanniában tanulni?

Sokan kételkedtek abban, hogy a 2017-ben kezdő diákok tandíjhitelt igényelhetnek, a brit kormány ezzel kapcsolatos közleményét az alábbiakban olvashatjátok : Azoknak az EU-s hallgatóknak, akik 2017-től vagy 2018-tól jelentkeznek brit egyetemre is lehetőségük lesz tandíjhitel igénybevételére, közölte a brit kormány hivatalos honlapja. A brit kormány 2016. október 11-i közleménye szerint azok az EU-s diákok is jogosultak tandíjhitelt igényelni, akik 2017-ben vagy 2018-ban szeretnék megkezdeni angliai egyetemen való továbbtanulásukat¬ – továbbá angliai tanulmányaik teljes időtartamára jogosultak is maradnak arra.

Ez a döntés azt jelenti, hogy a 2017-es és 2018-as évre jelentkező hallgatók nem csak jelentkezésük évében kapnak támogatást, hanem összes angliai félévükben elérhető lesz számukra, még akkor is, ha ezidő alatt az Egyesült Királyság kilépne az Európai Unióból.

Ez a lépés nagy biztonságérzetet ad a brit egyetemeknek a jövőbeli támogatásokra nézve, emellett biztosítja a jelentkezni vágyó diákokat afelől, hogy továbbra is elérhető cél elsőrangú brit egyetemekre jelentkezni, és hogy külföldi továbbtanulásukra szánt költségvetési terveiket nem fogja befolyásolni Anglia ill. az Egyesült Királyság az Európai Unióból való kilépése.

Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba!

Jelentkezz most egy ingyenes, személyes konzultációra az IEC budapesti irodájába és felvételizz sikerrel a brit egyetemek alap- és mesterképzéseire segítségünkkel. Lépj velünk kapcsolatba online vagy keress bennünket telefonon: 06-1-5012049 vagy emailben: info[at]ieconline.hu 

Regisztráció

A mai kijelentést a kormány júniusi, a népszavazás eredményének kihirdetését követően közzétett közleménye előzi meg. A közlemény garantálta, hogy a jelenleg brit felsőoktatási intézményekben tanuló, és a 2016-ban és 2017-ben tanulmányaikat megkezdő EU-s diákok jogosultak tandíjhitel igénylésére, és azok is maradnak angliai tanulmányaik teljes időtartamára a jelenlegi jogosultsági követelmények szerint.

A jelenleg érvényes tandíjhitel szabályok szerint, az EU-s diák jogosult alapképzése finanszírozására tandíjhitelt igényelni, amennyiben a jelenkezését megelőzően legalább 3 évet tartózkodott az Európai Gazdasági Térségben (ehhez tartozik Magyarország is). Azok az EU-s állampolgárok, akik több mint 5 évet töltöttek az Egyesült Királyságban, igényelhetnek mesterképzés finanszírozására fordítható hitelt. Ehhez hasonlóan, az EU-s diákok joghosult a „home fee status“-ra, melynek értelmében az EU-s hallgatóknak ugyanazt a tandíjat kell befizetniük, mint a brit hallgatóknak.

A mai közlemény tehát visszaigazolás arra, hogy azokra az EU-s állampolgárokra és családtagjaikra, akik 2017 augusztusától jelentkeznek olyan angol egyetemekre, amik kínálnak finanszírozási támogatást a jelenlegi támogatási szabályok vonatkoznak. A 2017-ben vagy 2018-ban angliai tanulmányaikat megkezdő EU-s állampolgárok tandíjhitel igénye is a jelenlegi szabályok szerint kerülnek elbírálásra.

Az IEC szolgáltatásai

A brit partner egyetemeinkre ingyenesen intézzük a jelentkezésed. Ez esetben az egyetem finanszírozza a költségeinket. Ha nem az IEC partner egyetemére szeretnél jelentkezni, akkor is igénybe tudod venni a szolgáltatásunkat. Ebben az esetben ügyintézési díj ellenében dolgozunk. A brit kormány a bejelentését itt olvashatja: https://www.gov.uk/government/news/funding-support-for-eu-students

Szerző: